Livskvalitetskurser, föreläsningar och reportage

Lever du det liv du verkligen vill leva eller det som förväntas av andra?

Vem/Vad styr ditt liv? Hur mycket kan du bestämma själv?

Hur stort inflytande har du över din livssituation i stort?

Hur skulle du kunna få mer tid, mindre stress, mindre bekymmer och större frihet för att leva ditt liv som DU vill?

Kurser/föreläsningar via Sensus:

Livsresa med lätt bagage – En praktisk kurs som ger en samlad bild om livskvalitet på dina villkor!

Enligt överenskommelse för grupper på minst 5 personer.

Läsecirkel – Rik på riktigt: en värdefull vardag är möjlig

Cirkelstart måndag 1 oktober

Välkommen till vår läsecirkel ”Rik på riktigt – En värdefull vardag är möjlig!” av Fredrik Warberg och Jörgen Larsson. Boken lyfter frågor som: Vad är verkligen viktigt i livet? Vad vill vi egentligen när vi uppnått grundläggande trygghet och någorlunda tillräcklig ekonomi? Boken uppmuntrar oss att stanna upp och fundera om vi verkligen vill följa med strömmen eller vill vi själva bestämma kursen och i så fall hur kan vi påverka den vardag som utgör större delen av våra liv. Hur vi genom medvetna val kan forma våra liv och bli rika på riktigt. Läsningen av boken kan hjälpa oss att tolka och påverka vår egen livskvalitet särskilt om det finns möjlighet att samtala med andra i en bokcirkel där vi kommer att fördjupa oss i ämnet och får nya kunskaper och insikter.
Spelregler för samtalet i bokcirkeln:
• Det personliga vi delar stannar i gruppen.
• Vi värdesätter att få ta del av andras perspektiv. Vi avbryter inte varann, du ska få sätta ord på dina tankar, utan att behöva förklara/försvara.
• Det är ok att ändra sig/vara tyst.
Material - Vi använder boken Rik på riktigt som grundbok, läser ett avsnitt till varje träff och samtalar utifrån det lästa. Har du redan boken ange detta vid anmälan.

Bättre sömn! Mindre värk! Sundare mat! Mindre stress! – Med fokus på hälsa och livsstil.

Föreläsning tisdag 16 oktober. Anmälan

Behöver du inspiration till något riktigt annorlunda?

Läs några reportage här:

Vår egen resa till livskvalitet

För oss betyder livskvalitet att kunna säga ja till hela livet. Allt ska komma inifrån dig själv, inte från andra. Viktigast för oss är: hälsa, kultur och natur samt kärlek. Det är ingredienser i lycka för oss.

Frivillig enkelhet, downshifting och minimalism är våra ledord

Det liv vi lever idag VAR inte vår dröm men det ÄR som en dröm. För några år sedan var vi vid ett vägskäl: ska vi jobba ännu mer för att tjäna mer pengar och ha råd med det vi ville ha? Vi sa nej och gjorde precis tvärtom. Vi omfamnade frivillig enkelhet (att ha ett enkelt och okomplicerat liv) och bytte pengar mot tid för varandra och friheten att själv kunna bestämma över sin vardag.

Det är livskvaliteten som hittade oss

Vi började tänka i de här banorna när vi insåg att vi hade livskvalitet, att det är så här vi vill leva. Det var inte planerat, det bara blev så. Vi visste inte medvetet att det var det vi sökte. Men när det väl kom så trivdes vi.

Fast vårt motto är ”Långsamhet i tid och rum”, kan vi ändå inte säga att vi har ett mycket lugnare tempo, men det är vi som styr livstempot. Ett tempo som passar oss. Pulsen i naturen är lugnande, så fort vi kommer ut i naturen, så stressar vi av och hänger vi oss åt lugnet. Samtidigt är vi väldigt snabba i mycket.Det är lätt att vi hamnar i ”FLOW”.

Vi lyfte in alla våra hobbys och intressen i företaget

Företagande var nödvändigt för oss. Vi lyfte in alla våra hobbies och intressen i företaget. Vi har stor frihet att bestämma vad vi gör, hur, med vilka, när och var. Dessutom gör vi det mesta själva istället för att outsourca på andra, och så långt det går gör vi det med självfinansiering och med ytterst små medel. Det ökar också självförtroendet och glädjen av att ha skapat något själv och inte bara köpa in det. Värdet för oss är mycket större.

Rikedom för oss är att sakna lite av det vi behöver/längtar efter

Rikedom har fått en ny innebörd för oss: vi har mindre pengar idag men vi har ett mycket rikt liv. Rika på idéer, möjligheter, nyfikenhet och lust. Och varje idé blir snabbt konkret. Vi har lärt oss under resans gång att man kan leva med väldigt begränsade resurser och ändå ha ett gott och lyckligt liv med betydligt mindre bekymmer.

Lyckad eller lycklig?

Att vara lycklig är inte samma som att vara lyckad. Samhället grundlurar oss på vad lycka är: överallt lyfts det fram framgångsrika perfekta människor med perfekta jobb, perfekta hus, perfekt familj och med perfekta leenden. Men att vara lyckad är bara ytan. Äkta lycka kommer inifrån.

  • Livsresa med lätt bagage – En praktisk kurs som ger en samlad bild om livskvalitet på dina villkor!

  • Läsecirkel – Rik på riktigt: en värdefull vardag är möjlig

  • Bättre sömn! Mindre värk! Sundare mat! Mindre stress! – Med fokus på hälsa och livsstil.

  • Reportage som inspiration till något riktigt annorlunda

  • Vår egen resa till livskvalitet

Långt bort i tiden där man inte sätter gränser, fann vi det aningslösa och på det viset skapade vi Anoteket. Tanken är att vara en kulturbärare med fokus på livskvalitet genom att odla våra intressen inom skrivande, musik och folkliv.

Anoteket är ett varumärke av SweBizz AB.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att maila till eva@anoteket.se

Copyright © 2015 · All Rights Reserved · Anoteket