Om oss

Om Anoteket

Anoteket såg dagens ljus i början av 2013 då jag kom in som delägare i SweBizz AB.
Namnet Anoteket anspelar på ”anor”, vilket är ett grundbegrepp inom släktforskning men kan även ses som en koppling till lokalhistoria och ”tek” (théke) återfinns i ord som bibliotek, kartotek och apotek och betyder förvaringsplats eller samling.

Tanken med Anoteket är att dela med mig av de kunskaper jag förvärvat genom åren och bygga upp en verksamhet kring olika kulturyttringar som skulle kunna vara till inspiration och glädje för många. Jag vill använda kulturen som ett verktyg inom min verksamhet.

Verksamheten jag bedriver innefattar släktforskning och släktutredningar på beställning, rådgivning/workshops för att komma igång med egen släktforskning, olika ord- och bildproduktioner baserade på den prisbelönta amatörfotografen Rune Velanders bildarkiv samt inspirationsföreläsningar inom folkliv och historia. Jag ger också rådgivning angående kulturvandringar, till exempel hur man lägger upp sin egen kulturvandring i sin närmiljö, hur man fyller vandringarna med intressant innehåll och vad man bör tänka på vid guidningen.

Jag håller också olika föreläsningar med teman inom folkliv och historia.

Om Sven Velander

”I tidig barndom fick jag en grundkänsla för den lokala historiens värde av min far, när jag följde med honom på olika fotouppdrag. Bilderna han tog hamnade ofta i någon av lokaltidningarna.”

Jag är en person med många strängar på min lyra. Jag har ett gediget intresse för historia och försöker hitta svaren i många av dagens företeelser genom att titta i backspegeln.

Jag har en fil.kand. i religionsvetenskap och en fil.kand i historia samt diverse examina i informationsvetenskap och driver den egna verksamheten inom SweBizz AB under varumärket Anoteket.