HORDA BUD

HORDA BUD, orkestern för musikälskare till vardag och fest. Bandet har en repertoar med egna originallåtar skrivna direkt ur hjärtat. Dessa har manglats inom bandet och ut ur högtalarna strömmar de mest underliga och härliga toner.

The Story

HORDA BUD föddes under en frukostrast på en träindustri i det lilla sömniga stationssamhället Rydaholm i Småland i tidigt 1990-tal.  Det var då Sven och Mikael träffades för första gången, och samtalet gled snabbt in på musik. Mikael med musikaliska rötter i Beatles och svensk folkmusik och Sven i rock och punk, framförallt Sex Pistols.

De beslöt att bilda ett band och Mikael kom upp med namnet HORDA BUD och så var allt klart.

Första repetitionen gick av stapeln med Sven på sång och gitarr, Mikael på bas och Bosse bakom trummorna. Bandets repertoar bestod mest av olika covers, men med tiden blev det originallåtar skrivna av Sven Velander. Medlemmar kom och gick, vi minns Adisa och Jonas, och någon gång i mitten av nittiotalet kom Mikaels hustru Malin med på saxofon och sång. Medlemmarna drog åt olika håll och beslutade att ta en konstpaus, som varade i 20 år tills deras vägar korsades igen.

Kvar idag är kärnan av HORDA BUD med Mikael, Sven och Malin, nu även förstärkt med Mikael och Malins son Holme på trummor.

 

Om musiken

Musiken kan beskrivas som trallvänlig rock, med influenser av punk, Bellman, Vreeswijk och Magnus Uggla. Texterna är hämtade ur fantasi och verklighet och blandas med folkmusiktoner och glatt humör och ur högtalarna strömmar HORDA BUD.

HORDA BUDs medlemmar

Malin    Saxofon/flöjt/sång - utsmyckning och skönsång
Sven       Sång/gitarr – kapellmästare, låtskrivare, kreativ motor
Holme   Slagverk - rytm och energi
Mikael Bas/sång - puls och engagemang

HORDA BUD spelar endast egna låtar av Sven Velander.

Anotekets verksamhetsområden:

Copyright © 2020 · All Rights Reserved · Anoteket AB