InnerVoice

Litterära musikframträdanden i ord, ton och gestaltning

Med egna texter, historier och erfarenheter ur livet och med egenkomponerad musik och sång som verktyg. Duon består av Eva Fodor Velander och Sven Velander. Läs mer om oss här.

Repertoar:

“Hinner inte, orkar inte” – om tidsbrist och kollektiv utmattning i dagens samhälle. Utgångspunkten är Evas essä med samma titel ur boken “Att finna sig“.

Vi reflekterar över den onödigt höga standard som ”Prylpelle” och ”Jäktlisa” i västvärlden har idag och det ekorrhjul och den välfärdsfälla vi befinner oss i. Vi  resonerar kring vad den kollektiva utmattningen gör med oss när den smyger sig på obemärkt och varför vi upplever tidsbrist fast vi har mer tid än någonsin samtidigt som vi brottas med den enorma mängden sinnesintryck som omger oss.

“Musikteater Järnviljan på vårt sätt” – om pengar, makt och avund i 1600-talets Småland. Utgångspunkten är Svens bok med titel “Järnviljan“.

Vi tar med dig till en musikalisk resa tillbaks i tiden till en liten småländsk socken och möter kvinnor och män som i mycket liknar oss, men levde i en annan verklighet. Vi får höra fragment ur deras livsberättelser och olika episoder ur handlingen bl a på marknaden, kyrkbacken och i kvarnen.

“Punkpoesi för trasiga själar” – om vikten av att tänka själv och göra själv. Utgångspunkten är Svens essä med samma titel ur boken “Att finna sig“.

Det handlar om Svens liv med musiken och om hans känsla av utanförskap. När punken kom så var den en form av befrielse där alla kunde vara med och även det mest simpla hade ett värde. Utgångspunkten är tänk själv mentaliteten som är hans kreativa drivkraft.

Anotekets verksamhetsområden:

Copyright © 2020 · All Rights Reserved · Anoteket AB