Carol Alvin

Foto: Ateljé Anna Cecilia, fotograf Anna Andersson

Carol är till vardags gymnasielärare i svenska, svenska som andraspråk, engelska och italienska, men på fritiden är hon en mångsidig skapare. Hon öppnar dörrar till nya kreativa världar genom sin oändliga kärlek till tyg, färg och form och återskapar historiskt inspirerade kläder från olika sekler med speciell förkärlek till 1700-talet.

”Jag tror det är viktigt för kreativiteten att omge sig med skapande människor. Även om vi skapar på olika sätt, så inspireras man av varandra. Idéer växer fram och utvecklas till projekt. Det omöjliga blir möjligt i en skapande miljö.

Jag har skapat kläder så länge jag kan minnas. I Italien var det mitt yrke tillsammans med restaurering av gamla textilier, mattor och gobelänger. Det senaste året har själva utställningarna tagit fart och en del nya projekt har fötts.

Anknytning till Kittebo Författarrum

Carol har varit och besökt Kittebo sommaren 2017 och har även deltagit på Kultur- och berättardagen 20 aug 2017.

Hon skrev på kursgårdens Facebooksida: ”Gillar denna plats – ger mig lugn och ro i själen”

Carol kommer att vara nyckelfigur och ska leda arbetet med alla kostymer under det 2 år långa projektet med Musikteatern.

”Jag ser fram emot samarbetet med Musikteatern. Det är spännande att få vara med från början och se projektet ta form.”

Långt bort i tiden där man inte sätter gränser, fann vi det aningslösa och på det viset skapade vi Anoteket. Tanken är att vara en kulturbärare med fokus på livskvalitet genom att odla våra intressen inom skrivande, musik och folkliv.

Anoteket är ett varumärke av SweBizz AB.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att maila till eva@anoteket.se

Copyright © 2015 · All Rights Reserved · Anoteket