JOHAN RAGNARSSON

Johan Ragnarsson är en kreativ skapare med många järn i elden.

Intervju ”Bakom orden” (Intervjuare: Eva Fodor Velander, Anoteket Författarrum)

”Jag är skapare och är gärna kreativ på en massa omöjliga områden” – säger Johan och tillägger senare: ”Ju mer man håller på med något, desto mer lär man sig och man utvecklas oundvikligen.” Han tycker att det viktiga är att göra det man gör bra och inte fundera så mycket på hur det tas emot och hur man ser till att folk fattar att man finns. Johan skulle gärna vilja vara heltidskonstnär, men än så länge är det inte en möjlighet. En kort intervju med honom/henne kan du se här.

Skapare av bilder, världar och allt

Han kallar sig ”skapare av bilder, världar och allt”. Vilket till exempel innefattar att vara:

·         monstertecknare för Doktor van Schoonbergs Bestiarium, som innehåller ett flertal texter och som är tänkt att bli en bok så småningom

·         superhjältetrubadur för Tveksamma Tvåan

·         bilderboksövertolkare för Krystplatt Kacsnutt

·         redaktör för Svenska Superserier

·         filmmakare för Laterna Magica

Johan är också en mästare på att använda det svenska språket på ett uppfinningsrikt och nydanande sätt. Det ger han uttryck för i musikduon, Tveksamma Tvåan, där han blandar ordklyverier med sång och musik med glimten i ögat.

I grannbyn Villarp kan man finna hans ursprung redan från 1600-talet. Ett namn som har figurerat i denna släkt under flera århundraden till nutid är namnet Felle, som kan återfinnas i nutida varianten Felleson.

Johan har träffats oss ett flertal gånger och deltagit i olika aktiviteter, som t ex en kulturvandring, där Sven guidade deltagarna igenom olika objekt genom kulturlandskapet på Kittebo Kursgård. Senast var Johan på Kultursöndagen 21 aug 2016, då han höll i två workshops: en bilderbokmakarworkshop och en improvisationsteater samt spelade in den allra första livesändningen av sin poddradio.

Mer info om Johan hittas på www.ensomheterJohan.se , eller som @ensomheterJohan på diverse sociala medier.

Långt bort i tiden där man inte sätter gränser, fann vi det aningslösa och på det viset skapade vi Anoteket. Tanken är att vara en kulturbärare med fokus på livskvalitet genom att odla våra intressen inom skrivande, musik och folkliv.

Anoteket är ett varumärke av SweBizz AB.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att maila till eva@anoteket.se

Copyright © 2015 · All Rights Reserved · Anoteket