Anotekets mikroförlag har som ambition att inspirera till skapande och stärka lusten att berätta. Du som har följt vår verksamhet, vet att vi älskar att göra allt själva och dessutom ger vi oss in på saker som vi aldrig har gjort förut, t ex att skapa en musikteater från noll och utan någon som helst erfarenhet från teatervärlden.

Det är dags för oss på Anoteket att återigen prova på något nytt. Denna gång ger vi oss in i förlagsvärlden genom att skriva och ge ut böcker.

Vi vill ge ut böcker vi själv vill läsa och gör allt själv (lektörsarbete, korrektur, redaktion och grafisk design för inlaga och omslag). På detta sätt håller vi våra kostnader nere så att vi kan ge ut många läsvärda böcker. Detta ger oss spänning, lust och glädje. Vi kan inte heller utesluta att vi också har vissa talanger och kunskap för att lyckas med bokutgivning på egen hand. Vi har till exempel gjort alla våra affischer och broschyrer under årens gång helt själva och med egna bilder och design. 

Framtidsplaner

Anoteket förlag har redan några andra konkreta bokidéer. Vi vill också återskapa vårt gamla Författarrum - som vi hade när vi drev vår kursgård - i ny dräkt med författare vi känner personligen och med vilka vi samarbetar aktivt på olika sätt. Några av dem var deltagare på vår skrivarkurs Ordbryggarna och några andra kom genom vår musikteater Järnviljan.

Publikationer

Järnviljan - Kortroman av Sven Velander

Antologi

 

Anoteket har kultur som huvudverksamhet med fokus på
ord, ton, bild och gestaltning. Våra verksamhetsområden är:

  • Föreläsningar med kultur som verktyg
  • Mikroförlag
  • Musikverkstad/artisteri
  • Teatersällskap

Vi vill skapa nya tvärkulturella samarbetsformer med ord och ton som grund genom att använda ordet som uttrycksmedel i olika konstarter.

Namnet Anoteket är inspirerat av två av våra grundpelare i vår verksamhet: släktforskning och musik: ANO(r)+(disco)TEKET=ANOTEKET

Kontakta oss eller anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att maila till eva@anoteket.se

Copyright © 2015 · All Rights Reserved · Anoteket