1 Varför ville du delta i detta projekt?
För det allra första så ville jag övervinna språkbarriären och börja förstå svenska och prata lite. För det andra så har jag alltid älskat teater och under mina studentår spelade jag i olika föreställningar. Det var väldigt spännande och jag ville prova på det också i Sverige.

2 På vilket sätt får din kreativitet komma fram?
Min kreativitet uttrycks genom dansen, som jag skapar själv. Dessutom är jag på gång med kreativitet hela tiden: när jag övar min roll och sång eller när jag gör en kostym för min roll.

3 Hur ser du på att arbeta som vi gjort utifrån ”Teater på vårt sätt”?
Jag tycker att vi har en mycket unik upplevelse i att lära av varandra. Vi har inga professionella aktörer och vi stöder och inspirerar varandra. Hela processen sker med stort hjärta och värme.

4 På vilket sätt har du förändrats eller utvecklats som människa?
Jag tror att kreativiteten har blivit återupplivad inom mig. Jag börjar dansa mer och drömma mer samtidigt som jag blir mer medveten om svensk kultur och hur jag kan integreras i den.

5 Vad är den största utmaningen som regiassistent med ansvar för dans och koreografi?
Detta är ett unikt tillfälle för mig att försöka skapa en historisk dansprestation i Sverige. Jag har gjort historiska danser under lång tid och organiserade historiska händelser. Men det historiska spektret är något speciellt, mest intressant är den svenska historiska danskulturen som samtidigt är den största utmaningen för mig.

6 Vad kommer publiken att få uppleva på premiären?
Jag hoppas att de kommer att trivas mycket och samtidigt kan de öka sitt intresse för sin svenska lokalhistoria från 1600-talet.

7 Skulle du vilja fortsätta med teater eller musik i någon form i framtiden?
Självklart vill jag fortsätta. Jag lärde mig mycket, hittade vänner och överträffade språkbarriären.

Långt bort i tiden där man inte sätter gränser, fann vi det aningslösa och på det viset skapade vi Anoteket. Tanken är att vara en kulturbärare med fokus på livskvalitet genom att odla våra intressen inom skrivande, musik och folkliv.

Anoteket är ett varumärke av SweBizz AB.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att maila till eva@anoteket.se

Copyright © 2015 · All Rights Reserved · Anoteket