”Berättelsen så här långt” – Fotopoesiutställning av Henry Bronett

”Berättelsen så här långt” – Fotopoesiutställning av Henry Bronett

Från den 12:e maj finns Henry Bronetts fotopoesiutställning: ”Berättelsen så här långt” på Växjö Stadsbibliotek.

157 st fotografier och dikter om hans relation till sin mamma och hennes alzheimer.

På måndag 16 maj kl 15 har du chansen att personligen ställa frågor till Henry. Du kan vara på plats fysiskt utanför Galaxen och/eller följa livesändningen via Anotekets Facebooksida.

Arrangör: Anoteket Mikroförlag

”Frågan är ständigt närvarande: Hur stå ut med att var gång vi hälsar på varandra börjar också avskedet – och står vi inte ut med det, kan vi då någonsin älska helt?” (Henry Bronett)
Foto- & poesiutställning ”Berättelsen så här långt – om min mamma och Alzheimers sjukdom” på Växjö Stadsbibliotek
OM UTSTÄLLNINGEN
”Det här är inte en utställning i bemärkelsen: stå framför inramad konst, nicka, värdera om det är dåligt eller eller bra, eller något man vill ha hemma på väggen eller inte alls för att sedan gå vidare utan en tanke.
Nej, snarare är det ett kaos av fångade ögonblick, stunder som passerat och tankar som uppstått ur, med och kring dessa.
Som om någon råkat öppna dörren till biblioteket i Växjö, det blivit korsdrag och en hel hoper fotografier och texter blåst upp på väggen. Som höstlöv!
Utställningen är en hyllning till min mamma. En sammanställning av otalet stunder, det vi alla är med om i vart andetag. Sådant vi ser var dag, fast normalt kanske inte reflekterar över, än mindre tänker vi, vilken förmån det faktiskt är att kunna vara närvarande i dessa ögonblick. För det är just i ögonblick jag kan möta min mamma. Stunder som i nästa ögonblick yr förbi, flyter bort och försvinner. Ögonblicken vi kan dela i stunden men som min mamma i nästa stund inte längre minns.
Dessa stunder har nu yrt in och uppåt väggarna i Växjö Stadsbibliotek Ett yrväder ögonblick, vackra, fula, sköna, underliga, härliga. Kort sagt ett kaos i text och bild.”
(Henry Bronett)
@henrybronett @bronettsord