Litterära musikframträdanden i ord, ton och gestaltning av duon InnerVoice

Längden på varje program kan varieras mellan 20-50 minuter efter behov och överenskommelse.

Med egna texter, historier och erfarenheter ur livet och med egenkomponerad musik och sång som verktyg. Duon består av Eva Fodor Velander och Sven Velander. Läs mer om oss här. Vi kallar oss InnerVoice.

Texterna i den litterära delen är hämtade från våra egna böcker och essäer.

Musiken är skapad av Sven själv (både text och musik). Melodierna sträcker sig mellan visa, pop och rock. Sångtexterna är hämtade ur dikt och verklighet och handlar ofta om en analys över den tid vi lever i med ett stänk av ironi och humor. Totalt har Sven skrivit ca 250 sånger, hela repertoaren till alla litterära och musikaliska konstellationer.

Vi är flexibla och kan anpassa längden på våra framträdanden efter behov.

Vi har alltid älskat utmaningar genom att ge oss in på saker vi aldrig har gjort förut. En inspirationsföreställning i ord och ton som handlar om hur allting började för flera år sedan, hur det ena födde det andra och ledde till en oräddhet för att göra något helt nytt samt hur vi under resans gång kom fram till att vill vi få något gjort, så får vi oftast göra saker och ting själva och på vårt eget sätt.

Andra musikkonstellationer:

Avslutade projekt:

Musikteaterprojektet Järnviljan hade en mycket lyckad och uppskattad premiär i maj 2019 för fullt hus. Vi stod själva för manus, musik, regi och produktion.

Repertoar:

"Att finna sig - Tankar om livet"

Utifrån vår bok "Att finna sig - En antologi med tankar om livet" bjuder vi på en speciell kavalkad av tänkvärda reflektioner om både stort och smått ur våra livsresor. De små ögonblicken varvas med de stora frågorna som människan alltid brottas med.
Vi möter en färgsprakande blandning av olika figurer från när och fjärran: från en latmask och en osannolik präst till Prylpelle och den första människan i rymden.

Premiär: 1 september 2021. Arrangör: Studieförbundet Vuxenskolan.

"Bli RetoRik! - Inblick i vältalighetens värld"

Utgångspunkten är Evas bok med samma titel. Följ med på en spännande och engagerande resa i retorikens fängslande värld! Bekanta dig med talekonstens grunder och kom underfund med retorikens självklara plats i våra liv. Upplev hur retoriken kan vägleda oss i verkligheten i vår strävan att tolka och förstå både oss själva och den hektiska och komplexa världen vi lever i.
Premiär: 27 maj 2021. Arrangör: Ord i Kronoberg.

”Att koka soppa på en spik"- Varför man skapar ett mikroförlag

Det handlar om vår senaste resa: varför och hur vår dröm att skriva och ge ut egna böcker blev verklighet. Vi berättar hur vi med stor skaparglädje har funnit det vi älskar att göra och förverkligade vår dröm genom att med små resurser samt en stor portion "Gör det själv"-mentalitet pröva oss fram på okänd mark.
Premiär: 20 januari 2021. Arrangör: Ord i Kronoberg

“Järnviljan" - Om pengar, makt och avund i 1600-talets Småland”

Utgångspunkten är Svens bok med titel “Järnviljan“.
Vi tar med dig till en musikalisk resa tillbaks i tiden till en liten småländsk socken och möter kvinnor och män som i mycket liknar oss, men levde i en annan verklighet. Vi får höra fragment ur deras livsberättelser och olika episoder ur handlingen bl a på marknaden, kyrkbacken och i kvarnen.
Premiär 21 september 2020 Arrangör: Ord i Kronoberg

“Hinner inte, orkar inte”- Om tidsbrist och kollektiv utmattning i dagens samhälle

Utgångspunkten är Evas essä med samma titel ur antologin “Att finna sig“.
I ord och ton reflekterar vi över den onödigt höga standard som ”Prylpelle” och ”Jäktlisa” i västvärlden har idag och det ekorrhjul och den välfärdsfälla vi befinner oss i. Vi  resonerar kring vad den kollektiva utmattningen gör med oss när den smyger sig på obemärkt och varför vi upplever tidsbrist fast vi har mer tid än någonsin samtidigt som vi brottas med den gigantiska mängden sinnesintryck som omger oss dagligen.
Premiär 13 januari 2020 Arrangör: Bibliotekets vänner

“Punkpoesi för trasiga själar”- Om vikten av att tänka själv och göra själv

Utgångspunkten är Svens essä med samma titel ur antologin “Att finna sig“.
Detta litterära musikframträdande handlar om Svens liv med musiken och om hans känsla av utanförskap. När punken kom så var den en form av befrielse där alla kunde vara med och även det mest simpla hade ett värde. Utgångspunkten är tänk själv mentaliteten som är hans kreativa drivkraft.
Premiär 31 okt 2019 Arrangör: Ord i Kronoberg

Anotekets verksamhetsområden:

Copyright © 2020 · All Rights Reserved · Anoteket AB