Magiska ungerska melodier Agnes Visser & Orkester från Holland

Ungerska sånger, operett och virtuosmusik utförs av Agnes Visser och hennes orkester

Den passionerade holländsk-ungerska sångerskan Agnes Visser med 7 solister av den världsberömda 100-medlems romaorkestern och Rajkó-orkestern från Budapest kommer att underhålla allmänheten i Växjö Teater med ungerska sånger, chanzoner, operetter och ungersk relaterad lätt klassisk musik. Deras val av dessa genrer är fulla av virtuositet och nostalgi.

Förutom krispig csardas utför de verk av Imre Kálmán, Ferenc Lehár, Ferenc Erkel, Franz Liszt, Johannes Brahms, János Bihari, Zoltán Kodály, Pista Dankó och andra välkända kompositörer som resulterar i en två timmars passionerad musikalisk resa genom tre århundraden och flera relaterade genrer.

“Spiel auf dem Kontrabas,
so zum Spaß mir irgendwas”
(Emmerich Kálmán: Csárdásfürstin)

Plats: Växjö Teater, Västergatan 11, Växjö
Datum och tid: Fredag 20 september 2019, kl 18.00
Biljetter: 0470-416 00, www.ticketmaster.se

Dagen efter Växjö även i Malmö!

Lördag 21 sept 2019, kl 19:30 Malmö Folkets park

Biljetter: www.moriskapaviljongen.se eller www.tickster.com

Musikteater Järnviljan premiär 25 maj 2019

Musikteater Järnviljan handlar om de ständigt aktuella ämnena: pengar, makt och avund i 1600-talets Småland och visar människans svaghet för världsliga ting. Idén till denna musikteater har sin upprinnelse i att Sven Velander gjorde en kartläggning av släkterna på sin farmors sida och hamnade då i Moheda socken och de mäktiga och betydelsefulla släkterna Humble och Korne.

Eftersom Sven också spelat och skrivit musik i 30 år så tänkte vi att det skulle vara intressant att väcka dessa familjer till liv och gestalta dem och deras öden i en musikteater.

Vad gäller musik, så fick vi hjälp av Musik i Syd och riksspelmannen Eva Blomquist Bjärnborg för att klä om musiken i en musikalisk dräkt som ger en känsla av 1600-tal.

Vi hade varken teaterkunskaper eller ensemble, så vi valde att göra det till ett renodlat folkbildningsprojekt. Vi valde ett kvinnoperspektiv och manuset gestaltar en stark kvinna, Kerstin Olofsdotter Korne. Historiska fakta blandas med fiktion när vi följer hennes liv från vaggan till graven i det patriarkala 1600-talet, i ett samhälle med en kung och en gud och hon får smaka på både makt och avund.

För oss var vägen till målet lika viktig som resultatet. Det skulle bli en teater med amatörer utan prestige och tillrättaläggande, så att kreativiteten skulle kunna komma fram hos var och en av dem.

Alla fick vara med och tillsammans skapade vi delaktighet och inkluderande och satt igång kreativiteten hos alla inblandade.

Tillsammans skapade vi något unikt – som ni snart får se.

Mer info om

Antologirapsodi – En vink till livet

Ett kulturarrangemang med texter och sång under Kulturnatten på Det Fria Ordets Hus i samarbete med Anoteket Författarrum och Punctum saliens.

16:45 ”Inåtfokus och poetisk inbalansering” – Pernilla Sporre

16:55 “Vad ger oss livsstyrka genom alla tider?” Jennifer Rácz

17:05 Om oss – Elisabeth Jönsson och Eva Fodor Velander

17:10 ”Livets bilderbok” – Sven Velander

17:15 ”Livsresa med lätt bagage och/eller Tid är vår nya status” – Eva Fodor Velander

17:25 ”Att vara en skrivande människa” – Elisabeth Jönsson

17:35 “Dikten läker inga sår men…” – Tina Persson

17:45 ”Punkpoesi för trasiga själar” – Sven Velander

17:55 Slut

  • 1
  • 2
  • 7

Långt bort i tiden där man inte sätter gränser, fann vi det aningslösa och på det viset skapade vi Anoteket. Tanken är att vara en kulturbärare med fokus på livskvalitet genom att odla våra intressen inom skrivande, musik och folkliv.

Anoteket är ett varumärke av SweBizz AB.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att maila till eva@anoteket.se

Copyright © 2015 · All Rights Reserved · Anoteket