Om oss

Om Eva Fodor Velander
Från miljonstaden Budapest via Stockholm och Holland till en liten ort på den svenska landsbygden. Jag har gjort resor i över 50 länder men har hittat det jag sökte i det enkla livet. Jag håller på och förverkligar en dröm jag inte visste om att jag hade, tillsammans med min livskamrat, Sven. Det liv vi lever idag VAR inte vår dröm men det ÄR som en dröm. För några år sedan var vi vid ett vägskäl: ska vi jobba ännu mer för att tjäna mer pengar och ha råd med det vi ville ha? Vi sa nej och gjorde precis tvärtom. Vi omfamnade frivillig enkelhet (att ha ett enkelt och okomplicerat liv) och bytte pengar mot tid för varandra och friheten att själv kunna bestämma över sin vardag.

Tillsammans med min man Sven, driver jag företaget SweBizz AB, och jobbar sedan flera år med att erbjuda kurser i sjukvårdsjuridik med kulturella tolkningar och etik som verktyg samt relocationtjänster. Målgrupp är nyrekryterade läkare från andra länder.
Jag är också ansvarig för verksamheterna Författarrum och Livskvalitet inom varumärket Anoteket.

Om Sven Velander
”Att möta andra människor är också att få en inblick i andras kulturer. Det är genom möten vi blir rikare, vi måste alltid på något sätt att söka förstå. Den som inte är som vi behöver inte nödvändigtvis bli som vi. ”

Jag är en person med många olika kunskaper. Genom att studera religion och historia har jag fått insikt i att vi alla har ett arv att förvalta, vi är alla kulturbärare. Med denna insikt försöker jag möta människor där de för tillfället befinner sig och arbetar utifrån deras vardag. Genom respekt för andras kulturarv, skapar vi också respekt och förståelse för det som vi har att förvalta. Att möta människor från andra kulturer är inte bara berikande utan ger insikt i vad som är min kultur. Det är en förutsättning vid möten för att känna sig trygg i sig själv och gör att man växer och får en bredare bild av hur det är att vara människa.

Tillsammans med min hustru, Eva driver jag Anoteket, där jag ansvarar för verksamheterna Musikverkstad och Folkliv.

Långt bort i tiden där man inte sätter gränser, fann vi det aningslösa och på det viset skapade vi Anoteket. Tanken är att vara en kulturbärare med fokus på livskvalitet genom att odla våra intressen inom skrivande, musik och folkliv.

Anoteket är ett varumärke av SweBizz AB.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att maila till eva@anoteket.se

Copyright © 2015 · All Rights Reserved · Anoteket