Om oss

Varumärke – företagets själ och identitet

  • Kunniga, kreativa och glada lekmän med en unik tjänsteportfölj: mångsidig blandning av olika tjänster inom kultur
  • Vi arbetar med våra personliga intresseområden och går utanför traditionella yrkesramar
  • Vi utgår från oss själva och tänker inte i kommersiella banor
  • Våra ledord är ”Tänk själv” och ”Gör det själv” – Vi skapar det mesta själva och följer inte trender, ”Vi är inte perfekta men vi är äkta”
  • ”Learning by doing” – Vi utvecklar oss själva genom att ge oss in på nya områden utan rädsla för att misslyckas

Om Eva Fodor Velander

Från miljonstaden Budapest via Stockholm och Holland till en liten ort på den småländska landsbygden. Jag har gjort resor i över 50 länder och hittade till sist det jag sökte i det enkla livet.

Jag håller på och förverkligar en dröm jag inte visste om att jag hade, tillsammans med min man och livskamrat, Sven. Det liv vi lever idag VAR inte vår dröm men det ÄR som en dröm.

Jag ansvarar för verksamheterna Föreläsningar och Förlag.

Om Sven Velander

Jag är en person med många olika färdigheter. Mitt största intresse genom åren har varit musik och lokalhistoria. Att skapa musik har varit en ventil för mig att uttrycka vad jag tänker och känner.

Jag har sedan tidiga tonåren lyssnat på och utövat musik i form av trummor och gitarr. Från 1990 har jag börjat komponera musik och har skrivit ca 250 sånger inom rock och pop mest för mig själv. Jag har även spelat i några ”replokalsband”.

Jag ansvarar för verksamheterna Musikverkstad och Teatersällskap.

Kontakta oss

Vår resa tillsammans

Vi vill kunna säga ja till hela livet. Allt ska komma inifrån oss själva, inte från andra. Viktigast för oss är: kärlek, hälsa, kultur samt natur. Det är ingredienser i lycka för oss.

Frivillig enkelhet, downshifting och minimalism är våra ledord

Det liv vi lever idag VAR inte vår dröm men det ÄR som en dröm. För några år sedan var vi vid ett vägskäl: ska vi jobba ännu mer för att tjäna mer pengar och ha råd med det vi ville ha? Vi sa nej och gjorde precis tvärtom och valde bort lönearbetet. Vi omfamnade frivillig enkelhet (att ha ett enkelt och okomplicerat liv) och bytte pengar mot tid för varandra och friheten att själv kunna bestämma över sin vardag.

Det är livskvaliteten som hittade oss

Vi började tänka i de här banorna när vi insåg att vi hade livskvalitet, att det är så här vi vill leva. Det var inte planerat, det bara blev så. Vi visste inte medvetet att det var det vi sökte. Men när det väl kom så trivdes vi.

Fast vårt motto är ”Långsamhet i tid och rum”, kan vi ändå inte säga att vi har ett mycket lugnare tempo, men det är vi som styr livstempot. Ett tempo som passar oss. Pulsen i naturen är lugnande, så fort vi kommer ut i naturen, så stressar vi av och hänger vi oss åt lugnet. Samtidigt är vi väldigt snabba i mycket.Det är lätt att vi hamnar i ”FLOW”.

Vi lyfte in alla våra hobbys och intressen i företaget

Företagande var nödvändigt för oss. Vi lyfte in alla våra hobbies och intressen i företaget. Vi har stor frihet att bestämma vad vi gör, hur, med vilka, när och var. Dessutom gör vi det mesta själva istället för att outsourca på andra, och så långt det går gör vi det med självfinansiering och med ytterst små medel. Det ökar också självförtroendet och glädjen av att ha skapat något själv och inte bara köpa in det. Värdet för oss är mycket större.

Rikedom för oss är att sakna lite av det vi behöver/längtar efter

Rikedom har fått en ny innebörd för oss: vi har mindre pengar idag men vi har ett mycket rikt liv. Rika på idéer, möjligheter, nyfikenhet och lust. Och varje idé blir snabbt konkret. Vi har lärt oss under resans gång att man kan leva med väldigt begränsade resurser och ändå ha ett gott och lyckligt liv med betydligt mindre bekymmer.

Lyckad eller lycklig?

Att vara lycklig är inte samma som att vara lyckad. Samhället grundlurar oss på vad lycka är: överallt lyfts det fram framgångsrika perfekta människor med perfekta jobb, perfekta hus, perfekt familj och med perfekta leenden. Men att vara lyckad är bara ytan. Äkta lycka kommer inifrån.

Anoteket har kultur som huvudverksamhet med fokus på
ord, ton, bild och gestaltning. Våra verksamhetsområden är:

  • Föreläsningar med kultur som verktyg
  • Mikroförlag
  • Musikverkstad/artisteri
  • Teatersällskap

Vi vill skapa nya tvärkulturella samarbetsformer med ord och ton som grund genom att använda ordet som uttrycksmedel i olika konstarter.

Namnet Anoteket är inspirerat av två av våra grundpelare i vår verksamhet: släktforskning och musik: ANO(r)+(disco)TEKET=ANOTEKET

Kontakta oss eller anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att maila till eva@anoteket.se

Copyright © 2015 · All Rights Reserved · Anoteket