Julbrev 2022 från Anoteket

Julbrev 2022 från Anoteket

Året som har gått var ett alldeles fantastiskt år, fyllt med bildandet av Kultursällskapet H.E.S. och Författarnätverket LITTERÄRERNA samt boksläpp av vår fjärde bok och flera litterära musikframträdanden: JÄRNVILJAN och MÖLLEBERGSTROLLET.

Nedan ser du några kommande höjdpunkter under våren 2023.

1 KULTURSÄLLSKAPET H.E.S. och Författarsamtal med Henry Bronett 9 mars

Kultursällskapet H.E.S. bildades hösten 2022 och är ett pågående kulturexperiment. Initiativtagarna är Henry Bronett, Eva Fodor Velander och Sven Velander.

Sällskapet har visat stor nyfikenhet på begreppet SAMTAL. Därför har det som sitt första konstprojekt valt att närmare undersöka Samtalets generella så väl som specifika natur genom att starta podcasten ”HESa samtal” i januari 2023. Läs mer på www.ks-hes.se

Under årets “Läsfest” evenemang i Kronoberg, den 9 mars kl 18, kommer Älmhults Bibliotek att anordna ett live-streamat författarsamtal med livskonstnären Henry BronettEva Fodor Velander från Anoteket kommer att samtala med honom om hans tankar och hans FotoPoesi utställningar samt om stora och små men betydelsefulla tillfälligheter och omständigheter i livet.

 2 FÖRFATTARNÄTVERK ”Litterärerna” och gemensam novellsamling 2023

I mars 2022 startade vi – i samarbete med Älmhults Bibliotek – författarnätverket ”Litterärerna” för författare med anknytning till Älmhult med omnejd eller till Anoteket. Nätverket drivs ideellt helt utan kostnader och arvoden. I princip alla skriv- eller läsintresserade är välkomna i nätverket, särskilt de som planerar eller håller på att skriva en bok. De som har gett ut minst en bok, får uppträda på våra arrangemang.
Under 2023 kommer vi bl a ta fram en gemensam novellsamling. Läs mer om nätverket och om våra aktiviteter under 2023 på www.anoteket.se/litterarerna

3 RETORIK cirkel på Älmhults Bibliotek

Vill du lättare förstå vår komplexa värld och reda ut det som förvillar i dagens diskussionsklimat? Under 5 tisdagar får du inblick i retorikens och storytellingens magiska värld och lär dig hur man övertygar med hållbara och relevanta argument. Tillsammans upptäcker vi olika vägar till mer nyanserade och empatiska samtal.

Alla deltagare får min bok Bli RetoRik! – Inblick i vältalighetens värld som utgångspunkt och grund till samtalen. Kostnadsfritt. Max 8 deltagare. Anmälan från och med 19 januari till bibliotek@almhult.se . Läs mer om mina retorikkurser på https://www.anoteket.se/retorik/ och om min bok på https://www.anoteket.se/forlag/bli-retorik/

 4 JÄRNVILJAN miniturné med start 18 jan i Växjö och avslut 29 mars i Älmhult

Miniturnén startar på onsdag 18 jan kl 14 på Röda korset/Kupan på Arabygatan 31 i Växjö. Eventuellt blir en till spelning i början av mars.

Den sista spelningen är på onsdag 29 mars på Stinsens Vävstuga i Älmhult.

 

 5 BESc

BESc är ett alldeles nystartat musiksamarbete mellan Bengt Hamedani, Eva Fodor Velander och Sven Velander. Trion kommer att uppträda ett par gånger under våren. Mer info kommer på www.anoteket.se/aktuellt och på sociala medier.

6 Ord i Kronoberg – Författarkvällar

Ord i Kronoberg är en förening som verkar för ett rikt litterärt kulturliv med skäliga arbetsvillkor. Anoteket har tagit fram affischerna till föreningens författarkvällar under våren. I maj i Älmhult är jag programledare. Läs mer om föreningen på https://ordikronoberg.blogspot.com/