Anoteket Mikroförlag skapas – Första steget mot egenutgivning

Anoteket Mikroförlag skapas – Första steget mot egenutgivning

Du som har följt Anotekets verksamhet, vet att vi älskar att göra allt själva och dessutom ger vi oss in på saker som vi aldrig har gjort förut, t ex att skapa en musikteater samt en teaterföreställning Järnviljan från noll och utan någon som helst erfarenhet från teatervärlden.

På senare år har vi båda känt att vi även vill skapa böcker och inte bara konsumera dem. Därför är det dags för oss på Anoteket att återigen prova på något nytt. Denna gång ger vi oss in i förlagsvärlden genom att själva skriva och ge ut böcker. Vi har startat ett mikroförlag (den minsta storleken på förlag) för att kunna arbeta långsiktigt och ge ut våra egna böcker och manus som vi själva har skrivit.

Det är dags för oss på Anoteket att återigen prova på något nytt: att ge ut vår första bok, novellen Järnviljan med boksläpp i början av nästa år. Omslaget har vi gjort själva med egna bilder.

Vi har egentligen ingen aning om hur man ger ut en bok och har under hösten lagt ner tid och energi för att undersöka hur man egentligen gör det. För oss är det extra viktigt att just därför åstadkomma en bra debutbok (i flera avseenden) och vi ser också denna bok som en slags lärobok för oss och för Anoteket som ger sig in i förlagsvärlden – om än lite försiktigt trevande fram.