Intervju med Maria Bielke von Sydow

Intervju med Maria Bielke von Sydow

Fotograf: Richard Lindor

Maria är författare, förläggare och skrivkursledare.

Intervju ”Bakom orden” (Intervjuare: Eva Fodor Velander, Anoteket Författarrum)

”Jag tror att bokmarknaden står inför stora omvälvningar” – säger Maria. Intresset för det skrivna ordet kommer inte att försvinna, men den nya tekniken kommer att påverka i vilken form det skrivna ordet kommer att konsumeras. En kort intervju med Maria kan du se här.

Författaren

”Jag har gett ut hittills böckerna: ”Ingmar Bergman kände aldrig skuld”, ”Lorem ipsum”, ”Sista boken”, ” Trilogin om Pär, Sylvia och Helena”, ”Skrivande röster” och ”Vetlanda vintersaga”.

Jag gör även skrivhandböcker med lättfattliga övningar och exempeltexter. Min skrivhandbok ”Skrivande röster” blev utnämnd av Adlibris till en av höstens bästa faktaböcker. Den uppmuntrar till eget skrivande och glädjen i att formulera sina tankar i ord.”

bocker-maria

Utdrag ur romantrilogin

”Långsamt, långsamt går hon vägen från busshållplatsen till sjukhuset. mötet är bestämt till klockan två. klockan är tjugo över ett, hon är tidig.” Så lyder inledningen till romantrilogin.
På en semesterresa träffas karaktärerna Pär, Sylvia och Helena. Pär, den tragikomiska framgångsförfattaren, Sylvia den karriärsinriktade Malmötjejen och så småländska Helena som just mist sin ena tvillingpojke i en tvivelaktig drunkningsolycka. Trots sina olikheter fattar de tycke för varandra och vi följer deras dramatiska öden under många år.”

Läsarreflektioner

Sagt om Bielke von Sydows författarskap: ”På ett enkelt och berörande sätt får karaktärerna liv, det är som om man känner och har träffat dem alla.”

Anknytning till trakten

”Min anknytning till Anoteket (tidigare Kittebo Kursgård) är att jag har min sommarstuga i Mistelås socken. På Blommagården, som stället heter, befinner jag mig så ofta jag kan och sitter ofta där och skriver.”

Mer om Maria

www.bielkevonsydow.blogspot.se finns info om alla mina böcker, mitt bokförlags böcker och de skrivkurser som jag håller, bland annat på Blommagården, Mistelås socken.