Julbrev 2023 från Anoteket och Litterärerna

Julbrev 2023 från Anoteket och Litterärerna

Året som har gått var sannerligen ett kreativt och idérikt år!

Några höjdpunkter 2023: Anoteket fick PRISET ”KREATIV ENTREPRENÖR” inom kultur 2023 i Region Kronoberg, JÄRNVILJAN miniturné, LITTERÄRERNA i Möckelsnäs: ”Vägen till att bli författare”, HISTORISK FORSKNING Riksarkivet i Vadstena, VARDAGSRETORIK cirklar, LITTERÄRERNAs första antologi, PANELDEBATT om den lokala litteraturens utmaningar och ANOTEKET på KRONOBERGS BOKMÄSSA.

Nästa år kommer vi att lägga ännu mer fokus på att skriva böcker och på vårt utmärkande drag: att vi är förlaget som tonsätter sina böcker.

Nedan ser du några aktiviteter som påbörjas under januari 2024 och kommer att pågå under större delen av året:

1 Anoteket mikroförlag planerar flera boksläpp av egna böcker

???

2 Aktiviteter från FÖRFATTARNÄTVERKET ”LITTERÄRERNA”

  • NYCKELORDSSTAFETT11 anmälda, varav 10 författare skriver just nu i 6 grupper. Allt sker digitalt, varje grupp startar med ett antal nyckelord, dessa ska vara med i novellen enligt vissa regler. Vi startar nya grupper i januari. Varje novell har chans att vara med i en kommande antologi.
  • MIKRONOVELL12 anmälda. Utmaningen är att skriva en fullgod historia på några få rader genom att uttrycka sig kärnfullt. Individuella noveller enligt vissa regler. Varje novell har chans att vara med i en kommande antologi.
  • JULANTOLOGI och JULBOKMÄSSA 15 anmäldaJulantologin blir en litterär blandning av egna alster med skiftande innehåll: julnoveller, juldikter, julsagor, julessäer, julanekdoter, skämthistorier, julkåserier, julteckningar, speciella/gamla julrecept, korta julhistorier i form av tecknad serie m m.
  • ”BERÄTTA/Skriv för att minnas”14 anmälda”Tänk om jag kunde skriva ner allt jag varit med om?” Det kan du! Nytt berättar- och skrivprojekt med dig och dina berättelser i fokus. Kom på en av våra inspirationskvällar (10 jan i Strömsnäsbruk, 11 jan och 2 mars i Älmhult) där vi tillsammans påbörjar projektet att blåsa liv i våra minnen. Projektet avslutas med en antologi.

Foto: Rune Velander

Vi på Anoteket går nu i FÖRFATTARIDE!

Vi önskar dig en riktigt God Jul och ett glädjefullt Gott Nytt År!

Vi hoppas att få träffa dig under den kommande år i något sammanhang!